Welke apparaten worden ondersteund

Volgen

Opmerkingen

3 opmerkingen

• Avatar
    David Walrave

Welke instellingen dienen ingevoerd te worden in X-Lite 5 om te kunnen bellen met externe telefoonnummers en HotDesking mogelijk te maken?

• Avatar
    Edu Schol

Ga naar het beheerpaneel van je portal
    Ga naar toestellen

Je moet een toestel creëren met het MAC adres van het X-lite toestel. Ga terug naar overzicht

Open dan door te klikken op de regel met het nieuw gemaakte tostel, authenticatie en paswoord staan onderaan bij: Lijnen

Sip server: sip.voipro.com op de standaard port 5060
    Authenticeren met de gegevens achter lijnen

Je toestel kan dan bellen, maar eerst aanmelden met toestelnummer en pincode die je hebt aangemaakt bij gebruikers door te bellen naar:
    *10*nnn waarbij nnn het toestelnummer is

Het systeem vraagt dan om de bij het nummer behorende pincode plus een hekje.

Vergeet niet een gebruiker te koppelen aan een externe lijn via Koppleing intern/extern in het beheerportal.

• Avatar
    David Walrave

Bedankt voor de poging mij te helpen Edu Schol.

Ik zocht echter naar de instellingen die ingevoerd dienen te worden in X-Lite 5 om te kunnen bellen met externe telefoonnummers en HotDesking mogelijk te maken. Met de instellingen in de Voi+ portal die jij opgeeft ben ik bekend. Inmiddels heb ik ook achterhaald hoe X-Lite 5 geïnstalleerd dient te worden, ik had echter verwacht deze instellingen ergens op het forum aan te treffen. Misschien kan er een hoofdstuk aan het forum worden toegevoegd waar men elkaar kan ondersteunen op het gebied van instellingen van toestellen, routers, firewalls, UTM, etc.

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.